“Gewoon eens erheen gaan, naar die rare rand, zou ik zeggen. Met of zonder hond. En maak gerust eens een praatje. De meeste stadsranders bijten niet.” 

-David Hamers 

 
 

 
Het boek Randverschijningen, het leven op de standsrand, bestaat voornamelijk uit de foto’s gemaakt met een grootbeeldcamera. Maar ook een bijzonder reisverhaal van Bram Esser en een essay van David Hamers vind je er in terug. Bekijk of bestel het boek op de website van uitgerij  GRAS .

Het boek Randverschijningen, het leven op de standsrand, bestaat voornamelijk uit de foto’s gemaakt met een grootbeeldcamera. Maar ook een bijzonder reisverhaal van Bram Esser en een essay van David Hamers vind je er in terug.

Bekijk of bestel het boek op de website van uitgerij GRAS.

Het karakter van de stadsrand laat zich maar moeilijk duiden. Misschien is de stadsrand nog het beste te vergelijken met een grillige puber. Steeds in ontwikkeling, onvolwassen, beïnvloedbaar. Onzeker ook, en wispelturig. Lees het hele stuk van Hinke Hamer uit  TROUW .

Het karakter van de stadsrand laat zich maar moeilijk duiden. Misschien is de stadsrand nog het beste te vergelijken met een grillige puber. Steeds in ontwikkeling, onvolwassen, beïnvloedbaar. Onzeker ook, en wispelturig.

Lees het hele stuk van Hinke Hamer uit TROUW.

Voor degene die wil weten hoe de gefotografeerde locaties er anno nu uitzien, hebben we een fietsroute gemaakt. De route, van zo’n 50 km, volgt de stadsrand van Groningen. Een gedrukte kaart op A2 kun je ontvangen als je een mailtje stuurt naar mail@mariekekijkt.nl Download hier de PDF van de  voorkant fietskaart  en  achterkant fietskaart .

Voor degene die wil weten hoe de gefotografeerde locaties er anno nu uitzien, hebben we een fietsroute gemaakt. De route, van zo’n 50 km, volgt de stadsrand van Groningen. Een gedrukte kaart op A2 kun je ontvangen als je een mailtje stuurt naar mail@mariekekijkt.nl

Download hier de PDF van de voorkant fietskaart en achterkant fietskaart.